06 17887747 info@pepworks.nl
Hoi, mijn naam is Saskia en ik vind het leuk dat je op mijn blog kijkt.
Ik wil je graag vertellen hoe ik sinds 5 jaar, nu alweer, van mijn huidziekte Psoriasis en 30 kilo overgewicht verlost ben. Zodat je er misschien ook iets mee kunt.
Sinds mijn 9e heb ik veel last van Psoriasis gehad. Het hele circus van zalven en allerlei therapieën heb ik ondergaan met wisselende successen, maar nooit voor lange duur.
Omdat ik toen langzaam richting de puberteit ging en mijn huid steeds meer onder de rode en schilferende plekken kwam te zitten begon ik me steeds meer een buitenbeentje te voelen en kroop ik in mijn schulp.
Het uiterlijk werd steeds belangrijker op die leeftijd en ik begon me te verstoppen en mijn schaamte weg te eten. Waardoor het natuurlijk alleen maar verergerde, al legde ik die link toen nog niet.
Totdat ik 5 jaar geleden aan mijn zoveelste dieetpoging begon met als doel alleen gewicht kwijt te raken. Want mijn hoop om van de plekken af te komen had ik na al die jaren vol teleurstellingen
niet meer…
En toen gebeurde er dus iets totaal onverwachts: mijn kilo`s verdwenen als sneeuw voor de zon maar ook mijn huid werd gaver en gaver. Ik wist niet wat me overkwam en na zo`n lange tijd durfde ik weer met blote armen en benen tussen andere mensen in de buitenlucht te lopen.
Ongelofelijk maar tegelijkertijd ook nog steeds bang dat het allemaal slechts tijdelijk zou zijn.
Inmiddels is dit nu alweer ruim 5 jaar zo en nu ben ik er zeker van overtuigd dat er ook veel is wat je zelf kunt doen om je gezondheid een boost te geven…
Ik zie op social media nog steeds heel veel schrijnende gevallen van mensen met een erge huidziekte voorbij komen die schreeuwen om hulp om ervan af te komen. Dat gaat me altijd erg aan het hart en raakt me dan ook enorm.
Vandaar dat ik nu na zoveel jaar de stoute schoenen aantrek om mijn droom uit laten komen en hopelijk veel mensen kan inspireren om zelf het heft in handen te nemen. Namelijk door middel van een veel gezondere levensstijl te kijken naar het effect op je lichaam en geest.
Ikzelf heb er ontzettend veel energie en zelfvertrouwen door gekregen en wat zou het fijn zijn om samen met een groep mensen elkaar te inspireren en te stimuleren om het in ieder geval een kans te geven.
Ik wilde dat ik het al had geweten toen ik zo jong was. Dus ook jongeren die zich aangesproken voelen door dit bericht nodig ik van harte uit om te reageren op mijn blog.